Till innehållet

Tranpaket

Boka


Trandansen är en fantastisk upplevelse i Hornborgasjön där tusentals tranor varje vår stannar för att vila upp sig och dansa för en partner. Under några veckor i slutet av mars och början av april samlas tusentals tranor i den södra delen av Hornborgasjön. Platsen kallas för Trandansen och ligger längs med väg 184 mellan Skara och Falköping.

I vårt Tranpaket får du allt du behöver för en lyckad dag vid Hornborgarsjön och för att sedan avnjuta en middag innan sängdags och njut av en god natts sömn.

En upplevelse utöver det normala
Tranan är Västergötlands landskapsfågel. Den väger mellan fyra till sju kilo och har två meter mellan vingspetsarna. Varje vår passerar flera tusen tranor Hornborgasjön. De samlas vid sjöns södra spets, ”Trandansen” där Länsstyrelsn sprider ut korn till fåglarna för att undvika skador från rastande tranor i jordbruket.

De första tranorna brukar siktas redan i februari men sedan dröjer det innan resten kommer. Under några få veckor i slutet av mars och början av april passerar ca 30 000 tranor Hornborgasjön.

Vid Trandansen i södra delen av sjön finns flera utsiktsplatser och ett Infocenter. Här kan du som besökare lätt ta del av det mäktiga skådespelet när flera tusen tranor dansar och trumpetar för att välkomna våren.

För mer information om tranorna och Hornborgasjön, läs här.

Under januari till mars genomgår vårt spa en spännande förvandling och viss utbyggnation sker. Vi bjuder därför in alla våra gäster till ett extra förmånligt pris under denna period, så att du kan värma dig i våra bastur eller koppla av i våra pooler medan vi förbereder för nya förbättrade upplevelser.I detta erbjudande ingår:

Logi i dubbelrum/enkelrum

Kvällens husman (kökets val)

Frukostbuffé

Priser:

Från 745 kr per person i delat dubbelrum*

Enkelrumstillägg 300 kr

*Kurorten Mösseberg tillämpar flexibel prissättning vilket betyder att priserna varierar från dag till dag. Klicka in på bokningslänken nedan för att se aktuella priser.


Gryningsvandring 30 mars & 14april:

Boka till en exklusiv naturupplevelse vid Trandansen, Hornborgasjön på utvalda datum.
Tidig morgon blir du upphämtad med buss av en lokal guide vid Mössebergs Kurort i Falköping. Vi anländer till Trandansen, Hornborgasjön lagom till solens uppgång och tranornas öronbedövande ”sång”. På plats berättar guiden om tranornas liv och vi får njuta av skådespelet. På hemvägen berättar guiden om det unika platåbergslandskapet och områdets spännande historia.

Avgång från huvudentrén vid Mössebergs Kurort
Lördag 30 mars kl. 05.00 – åter ca 8.15
Söndag 14 april kl. 05.30 - åter ca 08.45

Pris: 475:-/pers


Lyxa till det:

Entré till SPA Mösseberg 350 kr per person
Svittillägg 500 kr per person

VIP på rummet - Lilla fruktkorgen 125 kr

VIP på rummet - En flaska mousserande vin 545 kr

VIP på rummet - Öl & chips 275 kr

VIP på rummet - Maria Åkerberg SPA Ritual-kit 299 kr


Det finstilta:

Ni tilldelas en spa- och middagstid före ankomst, vill du själv välja tider? Kontakta vår privatbokning på info@kurortenmosseberg.se

Erbjudandet är avbokningsbart tom dagen innan ankomst kl. 18:00. Köp till vårat avbokningsskydd för 295 kr och avboka kostnadsfritt fram till 11.00 ankomstdagen.

Boka


Till toppen på sidan